"Se mihin katsot kasvaa"

Pariterapia

Haluatteko saada helposti tietoa parisuhteenne voimavaroista?

Täytä kysely ja saa tietoa parisuhteestasi: Linkki kyselyyn

Täyttämällä kyselyn saat välittömänä palautteena yksilöidyn suuntaa antavan voimavarakartan parisuhteestasi. Kartassa esiin piirtyy annettujen vastausten perusteella se, kuinka paljon tukea parisuhteesi saa sosiaalisesta ympäristöstänne, henkilökohtaisista ominaisuuksistanne sekä niistä voimavaroista, jotka liittyvät teihin parina. Voimavarakartta on toteutettu yhteistyössä Christine Murray, Ph.D., LPC, LMFT, Assistant Professor, Department of Counseling and Educational Development, The University of North Carolina at Greensboro kanssa.

Parisuhdetaitoja voi opetella yhdessä myös terapiassa

Pariterapiaan on hyvä hakeutua silloin, kun suhde on kriisiytynyt tai siinä on pitkäkestoisia pulmia. Parisuhdeterapiasta hyötyy Väestöliiton selvitysten mukaan noin 80 prosenttia apua hakeneista. Joskus ongelma helpottuu jo ensimmäisellä kerralla, mutta tavallista on useamman käyntikerran kestävä prosessi. Parisuhdeterapia- ja kriisikonsultaatiotapaamiset kestävät yleensä 90 min. parille ja 60 minuuttia, kun tulet yksin.

Parisuhde on olennainen osa omaa ja yhteistä hyvinvointia, sekä terveyttä. Parisuhteessa voi tulla tilanteita, joissa on hyvä tarkastella, rakennetaanko omaa tai parisuhteen tulevaisuutta uudelleen ja ehkä hieman uudella tavalla. Joka tapauksessa kummankin kannattaa kehittää asioista sopimista, riitelytaitoja, joustavuutta, kuuntelua ja vuorovaikutusta.